Glukomer 2in1 je vítanou pomôckou pre všetkých diabetikov, ktorí si chcú uľahčiť každodennú rutinu pri sledovaní hladiny cukru v krvi. Vďaka kompaktným rozmerom a kompatibilite so smartfónmi, môžete mať teraz glukomer vždy a všade so sebou. Hoci na trhu dnes existuje množstvo iných riešení, ktoré fungujú samostatne bez nutnosti pripojenia k smartfónu, je vítanou alternatívou vďaka bezúdržbovej prevádzke a vďaka ktorej sa zbavíte neprehľadného zaznamenávania hodnôt na papier a budete ich mať vždy so sebou vo svojom smartfóne.

Všade so sebou

Glukomer pre smartfón prichádza v dvoch vyhotoveniach, ktoré sa líšia typom pripojenia a aj dizajnom. Na výber máte zariadenie, ktoré sa k smartfónu pripája buď prostredníctvom klasického 3,5 mm audio jacku, alebo cez nabíjací konektor microUSB. Oba varianty sú veľmi kompaktné a bez problémov ich zoberiete všade so sebou. V balení je k dispozícii aj praktické cestovné puzdro aby ste na nič nezabudli.

VPD Glukomer 2in1 Micro a 2in1 Smart

Konštrukcia

Konštrukcia je dostatočne pevná a ľahká, takže znesie aj tvrdšie zaobchádzanie. Glukomery neobsahujú ani žiadne batérie, takže sa nemusíte báť, že vám niekde vypovie službu a nevyžaduje ani nejakú zvláštnu starostlivosť. Jedine na čo si musíte dávať pozor je, aby sa do otvoru na testovacie prúžky nedostala nečistota alebo tekutiny, ktoré by vo vnútri mohli poškodiť kontakty a elektroniku.
Zariadenia sú veľmi jednoduché a manipuláciu s nimi zvládne skutočne každý. Postup merania je priamočiary a nevyžaduje žiadne dodatočné kroky, na ktoré by cukrovkári neboli už zvyknutí. Postačí teda, ak ho pripojíte k smartfónu, nainštalujete si aplikáciu a začnete.

Meranie

Meranie so zariadeniami je veľmi rýchle a netrvá viac ako niekoľko sekúnd. Základom každého merania je samozrejme odber krvi, ktorý sa realizuje prostredníctvom špeciálneho pera s jednorázovými výplňami (ihlami) alebo lancetou na jedno použitie, ktorá sa aktivuje po jemnom zatlačení.
Krv z prsta je potrebné naniesť na testovací prúžok, ktorý je vložený do glukomeru v smartfóne. Stačí ak sa kvapkou krvi na vašom prste dotknete konca testovacieho prúžku, do ktorého sa krv automaticky natiahne. Meranie sa následne realizuje už úplne automaticky a nameraná hodnota cukru v krvi sa zobrazí a zaznamená priamo v aplikácii. Tá ukladá výsledky všetkých meraní, pričom ku každému jednému z nich môžete pridať aj vlastnú poznámku a typ udalosti, ktorá predchádzala meraniu – teda, či bolo realizované pred jedlom, po jedle, po cvičení, po liekoch alebo pri stresových situáciách resp. koľko sacharidových jednotiek ste prijali.

Aplikácia

Samotná aplikácia je podobne ako glukomer dostupná v dvoch verziách. 2in1 micro+ je určená pre glukomer s microUSB konektorom, stiahnuť si ju môžete priamo z Google Play, zatiaľ čo titul 2in1 SMART+ je kompatibilný s variantom s 3,5 mm audio jackom a stiahnuť si ho môžete z App Store pre iOS zariadenia alebo z Google Play pre zariadenia s Android OS. Zaznamenané údaje môžete presne sledovať v histórii meraní alebo v grafe, ktorý ukáže, ako sa hladina cukru vyvíjala v čase. Namerané výsledky je možné jednoducho zdieľať pomocou SMS alebo e-mailom. Zaslať ich tak môžete svojmu lekárovi, alebo ľubovoľne inému kontaktu. K dispozícii je aj možnosť údaje posielať automaticky ihneď po ich nameraní.

Aplikácia 2in1 Micro+Aplikácia 2in1 Micro+Aplikácia 2in1 SMART+Aplikácia 2in1 SMART+

Kompatibilita

Keďže zariadenia nemajú vlastnú batériu, ako zdroj energie používajú pripojený smartfón. Ten musí cez konektor dodať potrebnú energiu, žiaľ nie všetky smartfóny to dokážu. Zariadenie s 3,5 mm audio jackom je určené primárne pre zariadenia s iOS (funguje aj s najnovšími iPhone 7 s použitím adaptéra), funguje však aj s niektorými zariadeniami s Android OS. Kompatibilita verzie s microUSB konektorom je podmienená podporou funkcie On-the-Go alebo USB Host na zariadeniach s microUSB konektorom. Ak vlastníte smartfón s USB Typ-C konektorom, stačí ak si ku glukomeru zakúpite potrebnú redukciu z USB Typ-C na microUSB. Všetky testované telefóny s USB Typ-C konektorom fungovali bez problémov.
Zoznam kompatibilných zariadení nájdete tu: Kompatibilné zariadenia pre Glukomery VPD 2in1 MICRO a VPD 2in1 SMART
(zoznam priebežne aktualizujeme)

glukomer-iphone

Súčasťou každého balenia je:

  • Glukomer
  • 10 testovacích prúžkov
  • 10 lanciet
  • Odberové pero

Užitočné informácie, rady, recepty nájdete aj na nasledovných stránkach:

  • facebook.com/diablog.sk
  • www.glukomer.eu
  • www.mojglukomer.sk

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

Product added to wishlist
Product added to compare.