Čítačka odtlačkov prstov ako štandardná výbava, diamantové sklá a iné vychytávky. To sú len niektoré z trendov, ktoré majú pre nás výrobcovia mobilných telefónov nachystané na rok 2019. Ukážeme vám to najpodstatnejšie, čo bude vládnuť mobilom v nasledujúcom období.

  1. Diamantové sklá

    Rozbité displeje mobilných telefónov odchádzajú do zabudnutia. Na trh prichádzajú totiž diamantové sklá, ktoré sú známe svojou pevnosťou, odolnosťou voči vzniku prasklín a trhlín. Ide o umelé a vysoko odolné kryštáliky. Nápad dávať do mobilných telefónov diamantové sklá nie je úplne nový. Výrobcovia sa museli popasovať s nedokonalou technológiou výroby a zhoršenou kvalitou dotykovej obrazovky. Podľa posledných správ sú všetky tieto problémy odstránené a tak sa máme na čo tešiť.

  2. Bezdrôtové nabíjanie

    Výrobcovia mobilných telefónov vedia, že obťažovať sa pri nabíjaní káblami je dnes riadne out. Trendom je bezdrôtové nabíjanie. Dokazuje to aj Samsung Galaxy S5. To sa písal rok 2014. O rok neskôr bezdrôtové nabíjanie začal podporovať aj model Samsung Galaxy S4. Nehovoríme tu o nejakej prevratnej novinke. Je potrebné si však uvedomiť, že do dnešných dní nemajú bezdrôtové nabíjanie všetci veľkí hráči na trhu. Majú tak čo doháňať. Bezdrôtové nabíjanie je medzi ľuďmi čoraz viac žiadanejšie.

  3. Vylepšené fotoaparáty

    Dnes už aj priemerný mobilný telefón ponúka kvalitné šošovky pre výborné fotografie. Trendom v nasledujúcom období bude jednak počet zabudovaných fotoaparátov v mobile, stenčovanie šošoviek, pri zachovaní ich dobrých vlastností. Dokazuje to aj Apple, ktorý nedávno kúpil start-up nazvaný InVisage Technologies. Ten spočíva v tom, že dokáže z mobilného fotoaparátu urobiť ešte výkonnejšie zariadenie. Niektorí odborníci predpokladajú, že nové technológie umožnia robiť čoraz tenšie fotoaparáty a preto by sme sa v dohľadnej dobe mohli dočkať iPhonov bez vystúpených fotoaparátov.

  4. Blíži sa 5G sieť

    Aktuálna 4G sieť priniesla v posledných rokoch stabilnú sieť so slušným dátovým tokom. Nečudo, že v Európe je jej pokrytie na úrovni 45 %. Požiadavky na prenos informácií stále rastú a tak sa aktuálne pracuje na 5G sieti. Tá bude umožňovať omnoho vyššie prenosy dát. Skúšobná 5G sieť bola už tento rok nainštalovaná v 17 čínskych mestách ako aj u našich západných susedov. Karlove Vary sa stali živým testom novej 5G siete. Jej prvé hodnotenia hovoria o výraznom zrýchlení. Nástup mobilov s 5G sieťou je naplánovaný na polovicu roka 2019. V tom istom období český Vodafone predpokladá, že 5G sieť začne aj naplno využívať. Na Slovensku bude 5G sieť realitou v rokoch 2020 až 2022.

  5. Odtlačky prstov ovládnu mobil

    Výrobcovia mobilných telefónov vedia, že rastie dopyt po bezpečnosti. Jeden z najlepších prvkov na zabezpečenie bezpečnosti je práve odtlačok prsta. Túto technológiu úspešne využívajú už dnes niektorí výrobcovia. Aj tu badať určité trendy a vylepšenia. Rozdiel však spočíva v tom, že čítačka prstov by mala byť súčasťou displeja a nie vo výreze ako doteraz. Máme informácie, že niektorí výrobcovia na tom intenzívne pracujú. Predkladáme, že sa to stane v krátkom čase štandardom pre všetkých veľkých hráčov.

  6. Ohybné mobily

    O ohybných či skladacích mobilných telefónoch sa v poslednej dobe nahovorilo veľmi veľa. Podľa posledných indícií sa už v budúcom roku dočkáme vytúžených skladacích a ohybných telefónov. Trend je jasný. Zostáva už len otázka, prečo by sme si mali vymeniť súčasný mobilný telefón za skladací? Výrobcovia budú musieť prísť s niečím skutočne novým a prevratným. Inak hrozí, že to bude iba krátky módny výstrelok. V každom prípade sa necháme prekvapiť.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

Product added to wishlist
Product added to compare.