Telefón v hlavnej úlohe

Telefón patrí medzi veci najpoužívanejšie veci v našom každodennom živote. Svoje o tom vedia aj scenáristi, ktorí radi vyžívajú mobil, pevnú linku vo svojich filmových trhákoch. Ukážeme vám 6 filmov, v ktorých telefón urobil nezmazateľnú stopu v dejinách kinematografie.

Telefónna búdka (2002)

Ak vám manželka kontroluje mobil, ako sa spojíte so svojou milenkou? Veľmi jednoducho, poslúži vám telefónna búdka. Práve v nej sa odohráva celý filmový príbeh arogantného mediálneho manažéra Stuarta Sheparda. Raz však v telefónnej búdke zazvoní telefón. Stuart ho zdvihne a začne skutočné peklo. Hlas v sluchátku mu totiž oznámi, že pokiaľ zavesí, alebo odíde, tak bude zastrelený. Nemá tak inú možnosť, len zostať na linke. Za celosvetovo úspešným filmom stojí známy tvorca thrillerov, americký režisér Joel Schumacher. Film patrí do filmovej učebnice ako z obyčajnej telefónnej búdky vytvoriť nervy drásajúci filmový trhák.
CSFD: 84 %

Zajtrajšok nikdy neumiera (1997)

Pamätáte si ako James Bond svojim mobilným telefónom šoféroval svoje najnovšie BMW v mníchovských garážach? Písal sa rok 1997 a vtedy sme všetci krútili nad tým hlavou, že to nie je možné. On už vtedy vedel, že mobil nie je len na telefonovanie a posielanie správ. Bolo to v čase, kedy inteligentné telefóny ešte neexistovali a preto ovládanie auta tlačitkovým mobilom bolo v tom období veľkým hitom. Vo filme bol použitý mobil s označením Ericsoon JB988. Bolo vyrobených 12 špeciálnych kusov tohto telefónu pričom priamo na obrazovke boli zobrazené len štyri. Každý z nich má certifikát pravosti a originality od značky Ericsson. V poradí osemnásta bondovka priniesla aj iné mobilné vychytávky. Skenovanie odtlačku prsta, alebo silný výboj elektrickej energie, ktorý dokázal zabiť nepriateľa.
CSFD: 72%

Tiesňové volanie (2018)

Máme pre vás film, ktorý si môžete pozrieť aktuálne v kinách. V dánskej dráme Tiesňové volanie bývalý policajt slúži na tiesňovej linke. Jeden večer zavolá unesená žena. Keď je telefonát z ničoho nič prerušený, policajt začína pátrať po žene. S telefónom ako jediným nástrojom obklopený štyrmi stenami kancelárie bojuje s časom, aby zachránil ohrozenú ženu. Výborný scenáristický nápad zvýrazňuje tiesnivú atmosféru celého dánskeho filmu. Je určený pre všetkých filmových labužníkov. Základom úspechu je dobrá hudba a vierohodné herecké výkony.
CSFD: 79 %

Smrtiaci mobil (2007)

Máme pre vás jednu chuťovku o ktorej ste asi ešte nepočuli. Mobil má aj svoj vlastný seriál. V anglickom dramatickom seriáli Smrtiaci mobil sa niekto snaží uškodiť významnej telekomunikačnej spoločnosti. Likviduje ich vysielače a tí, ktorí telefonujú postupne zomierajú. Kto však stojí za tými vraždami? Jednoduchý príbeh a zlé spracovanie si vyslúžilo vo svojej dobe tvrdú kritiku zo strany divákov. Natočili sa preto iba 4 časti. Tento seriál považujeme za krok vedľa.
CSFD: 46%

Matrix (1999)

Jeden z najznámejších mobilov v dejinách filmu bola Nokia 8110 s vystreľovacím krytom. Známy príbeh Matrixu o hľadaní skutočného sveta a oddelení od toho imaginárneho zožal vo svojej dobe nesmierny úspech. Pôvodná Nokia použitá vo firme má dodnes veľa fanúšikov a preto niet divu, že sa značka rozhodla minulý rok vzkriesiť pôvodný model. Je určený pre nenáročných zákazníkov. Nájdete ho pod označením Nokia 8110 4G. Na rozdiel od filmu, samotný kryt mobilu nie je vystreľovací. Poteší vás podpora 4G siete, Wifi a 2 Mpx fotoaparát.
CSFD: 90%

Vreskot (1996)

Hororová klasika, ktorá nikdy nezostarne. Vrah vám zavolá a prinúti vás hrať s ním filmový kvíz. Ak zle odpoviete, následky sú pre vás fatálne. Séria hororov Vreskot sa dočkala zatiaľ štyroch filmových spracovaní. Začala éru hororov pre mladých na prelome milénia. Prvý diel z roku 1996 sa dočkal prekvapivého celosvetového úspechu. Môže za to aj americká hviezda Drew Barrymore, ktorá sa stala vôbec prvou obeťou tohto masového vraha. Spôsob vraždenia sa vždy opakoval. Vrah vám pred vraždou zavolal. Preto nezdvíhajte telefónne čísla, ktoré nepoznáte. A najmä keď ste sami doma.
CSFD: 74%

Úplní cudzinci (2016)

Mobil sa ocitol na filmovom plátne nielen v thrilleroch, hororoch, ale aj v komédiach. Minulý rok ste mohli vidieť v našich kinách dobrú taliansku komédiu Úplní cudzinci. Skupina priateľov sa pravidelne schádza na večeri. Raz niekto dostane nápad, že všetci dajú mobil na stôl a budú zdielať verejne každú správu, hovor s tými ostatnými. Počas večere sa ukáže, že každý má v mobile ukryté rôzne tajomstvá. Brilantná talianska komédia je postavená na vtipných dialógoch. V Taliansku to bola jedna z najnavštevovanejších komédií posledných rokov. Vrelo odporúčame.
CSFD: 83%

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

Product added to wishlist
Product added to compare.